Finnair: Ny destination i Asien

Finnair fortsätter att växa i Asien och lägger till en ny destination i Sydkorea till sitt linjenät under sommaren 2020.

Finnairs nisch med trafik mellan Asien och Europa är bevisat framgångsrikt och under nästa sommar utökar man linjenätet från Helsingfors-hubben med flygningar till Sydkoreas näst största stad Busan. Med det blir Finnar det första och enda flygbolaget som förbinder Busan med Europa genom direktflyg.

Finnair kommer att flyga på den nya linjen tre gånger i veckan, måndagar, onsdagar samt fredagar, från den 30 mars 2020 med en Airbus A350. Tidtabellen är lagd för att passa Finnairs flygningar från Helsingfors ut i Europa och vice versa.

”Vi är glada över att vara det första europeiska flygbolaget som flyger till Busan, som är ett vackert tillskott i vårt asiatiska nätverk. Sydkorea är en av våra största marknader och vi har flugit till Seoul i 11 år. Vi är nu nöjda med att kunna erbjuda en ny destination till våra kunder i Sydkorea och fortsätta med en stadig tillväxt i Asien”, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.