Ungt danskt flygbolag kommer till Sverige

Det danska flygbolaget Great Dane Airlines väljer att lägga de egna flyglinjerna på hyllan under vintern och satsar istället helt på charter. Det har resulterat i att man kommer flyga från både Stockholm Bromma och Göteborg under den kommande vintern.

Nystartade Great Dane Airlines med bas i Aalborg har nyligen tagit emot sitt andra flygplan, en Embraer 195, och flyger nu charter i kombination med egna flyglinjer till Edinburgh, Nice samt Dublin. Under vintern kommer flygbolaget dock att stoppa de egna flyglinjerna på hyllan och endast flyga charter på uppdrag av olika researrangörer samt ACMI-flygningar med sina två Embraer 195 som har plats för 118 passagerare.

Great Dane Airlines vilja att flyga charter innebär att det danska flygbolaget kommer att synas i Sverige under vintern. Flygbolaget har nämligen vunnit ett avtal om charterflygningar för Langley Travel från Stockholm Bromma och Göteborg till Paris-Orly. Väl i Paris kommer sedan en Airbus A330 att föra charterresenärerna vidare till Guadeloupe i Karibien.

Det danska flygbolaget kommer också att flyga från Danmark för Bravo Tours till Las Palmas, Teneriffa, Fuerteventura samt Hurghada i Egypten. Under sitt korta liv, premiärflygningen genomfördes den 21 juni 2019, har Great Dane Airlines också riktat in sig på att flyga olika sportlag i Skandinavien till Europa, vilket man hoppas det kommer finnas ett behov av även framöver.

(Foto: Great Dane Airlines)

En kommentar

  1. Märkligt att man knappt hinner starta upp tre reguljära flyglinjer från Aalborg förrän man lägger ner dem. Det ger verkligen inte något seriöst intryck. Att bolaget så snabbt etablerar sig i charterbranschen tyder på att man inte kan räkna och därmed inte heller lägga hållbara anbud. Great Dane lär snart vara borta från flygmarknaden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.