Oklart om strejk på italienska flygplatser – 100-tals avgångar inställda

Under fredagen kommer markpersonal på flera italienska flygplatser att gå ut i en fyra timmar lång strejk. Det var beskedet under torsdagen, men nu rapporterar italienska medier att strejken är avblåst och framflyttad till september.

Mellan klockan 10.00 och 14.00 idag, fredag, kommer markpersonal på ett flertal italienska flygplatser att strejka. Det var beskedet under torsdagen, men sedan dess har italienska The Local med hänvisning till Il Messagero rapporterat att strejken är avblåst och framflyttad till september.

Strejken skulle fått stor påverkan på flygtrafiken och italienska Alitalia har ställt in 113 avgångar under fredagen som följd av strejken. Flygningarna kommer troligtivs att fortsätta vara inställda även om strejken inte blir av. Även flygningar till och från Skandinavien fortväntades påverkas av strejken med förseningar.

Anledningen till strejken är att det finns indikationer på att fackförbunden har uteslutits från den nya transportplan som den italienska regeringen tagit fram enligt check-in.dk. Orsaken till att den nu flyttas fram till september är oklar men framflyttningen kommer efter att representanter från fackförbunden fört samtal med det italienska transportministeriet.

(Foto: Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.