Strejk på Heathrow avblåst – samtidigt varnar British Airways pilotfack för nya

En planerad strejk bland markpersonal på London Heathrow Airport i helgen är nu avblåst sedan arbetsgivaren kommit med ett nytt bud i förhandlingarna om de anställdas löner som fackförbunden accepterat.

Det fasades inför det kaos som skulle kunna komma att uppstå på London Heathrow Airport, Europas största flygplats, när ungefär 4 000 personer ur markpersonalen skulle tagits ut i strejk den kommande helgen. Men strejken är nu avblåst då arbetsgivaren lämnat ett nytt bud till fackförbundet om löneökningar som de 4 000 medlemmarna nu ska rösta om.

Fackförbundet säger dock att de planerade strejkerna längre fram, 5-6 augusti samt 23-24 augusti ligger kvar fram tills det att röstningen om det nya förslaget om högre löner är klar och godkänd.

Men samtidigt som Heathrow pustar ut något som kommer nästa varning. British Airways piloter hotar nämligen också med en strejk som kan komma att lamslå Europas största flygplats. Detta då pilotfacket sagt nej till en löneökning på drygt 11 procent på tre år med motiveringen att British Airways går bra ekonomiskt och att piloterna tidigare avstått från löneökningar. I nuläget planerar man en strejk till den 6 augusti om man inte fått till en lösning fram till dess.

(Foto: Warren Rohner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.