Ny stol kan göra mittenplats till populärt val framöver

Det mycket impopulära mittsätet i många flygplan runt om i världen kan snart komma att ses ur ett annat ljus då en amerikansk stolstillverkare nu fått tillstånd att sätta in en ny typ av stol som gör resan i mittsättet betydligt annorlunda än tidigare.

Av många ansett som ett obekvämt och kanske till och med hatat säte kan synen på mittsätet på många av världens flygplan snart ändras. Detta då den amerikanska stolstillverkaren Molon Labe Seating fått en ny typ av stolsrad godkänd hos FAA för att sätta in i flygplan.

Den nya stolstypen innebär att mittsätet är sänkt jämfört med de övriga två stolarna och samtidigt tillbakadraget något. Det ger förbättrad komfort för resenären då man bland annat slipper slåss om armstödet då personen i mittensätet kan placera sina armar betydligt längre bak än personerna vid ytterstolarna. Det nya positionen på mittensätet innebär också att det blir 3-inches bredare än det mer standardiserade 18-inch sätet.

Den nya layouten på stolsrad påverkar inte hur många stolsrader som flygbolagen kan sätta in och kommer på så sätt inte att få en negativ inverkan på flygbolagens möjlighet att få in så många passagerare som möjligt i flygplanen. När den nya stolsraden nu fått sitt godkännande från FAA att användas på kortare flygningar har även en första kund blivit klar med 50 flygplan där stolarna ska bytas ut. Samtidigt arbetar Molon Labe Seating vidare med att få klart en stolstyp för användning på långlinjeflygplan.

(Foto: Molon Labe Seating)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.