Bränslebrist på Schiphol skapar inställda och försenade flyg

Bränsleleverantören till Amsterdam Schiphols flygplats har problem med sitt bränslesystem vilket innebär att det under onsdagskvällen är bränslebrist på flygplatsen. Det i sin tur gör att många flygningar blir försenade, inställda och omdirigerade till andra flygplatser. Det är oklart när problemet ska vara löst.

Aircraft Fuel Supply som ansvarar för bränsletillförseln på Amsterdam Schiphols flygplats, Europas tredje största flygplats, har problem med sitt bränslesystem. Det är något form av fel i systemet som gör att man inte kan få flygbränsle till Schiphol.

Det gör att det nu råder bränslebrist på flygplatsen och som resultat av det ställs många flygningar in, blir försenade och omdirigeras till andra flygplatser.

Enligt en talesperson från flygplatsmyndigheten kommer problemen att åtminstone finnas kvar under hela onsdagskvällen och flera passagerare vittnar om kaos och brist på information på Schiphol.

Kortdistansflygplan och flygningar inom Europa har till viss del möjlighet att tanka extra bränsle på väg till Amsterdam och kan på så sätt undvika att behöva tanka på Schiphol. För långlinjeflygningar är det däremot i princip omöjligt att genomföra.

KLM som har sin hubb på Schiphol erbjuder alla sina resenärer att boka om sina resor gratis till och med den 30 juli på grund av bränslebristen.

(Foto: Maxpixel)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.