Disney startar flygbolag – möt Musse Pigg i luften

Disney planerar nu att starta ett eget flygbolag i USA med bas i Florida, och ombord på flygbolagets flygningar ska man kunna träffa olika karaktärer från Disney och kapten på flygningarna blir ingen mindre än Buzz Lightyear.

På förhand låter som ett flygbolag klippt och skuret för barnfamiljer och Disneyintresserade när The Walt Disney Company nu ska starta ett eget flygbolag. Planerad trafikstart är år 2021 och man ska flyga från Orlando, som är beläget nära Disney World till New York, Detroit, Los Angeles och Chicago.

Enligt Newshub som hänvisar till källor inom Disney investeras det miljarder dollar i flygprojektet och just nu arbetar man med att skaffa flygplan av typen regional jets till sina flygningar.  Redan idag syns dock Disney-varumärket i luften genom ett samarbete med det kanadensiska flygbolaget WestJet som flyger med ett antal Disney-målade flygplan.

När väl flygbolaget kommer i luften kommer det inte vara som vilken flygning som helst att resa med Disneys flygbolag. Ombord kommer man som passagerare att kunna träffa på olika karaktärer från Disney, ha tillgång till diverse Disneyfilmer och musik från Disney kommer att spelas vid på- och avstigning. Dessutom kommer alla meddelanden från cockpit att undertecknas med Buzz Lightyear, som åtminstone utåt sett blir kapten på samtliga flygningar.

Disney är definitivt inte främmande för flyg, år 2013 släppte man filmen Planes, och mellan år 1971 och 1980-talet fanns den egna flygplatsen Walt Disney World Airport i Florida endast ett stenkast från Disney World utanför Orlando. Till Disneys egna flygplats flög man då in besökare till Disney World från de större flygplatserna i Tampa och Orlando med Twin Otter-flygplan som har STOL-kapacitet på grund av den korta rullbanan som fanns på den nu nedlagda flygplatsen.

The Walt Disney Company säger dock till Disney Dorks under tisdagen tt det inte finns några som helst planer på att starta ett flygbolag.

(Foto: JTOcchialini)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.