Flybe lägger ner baser och 23 flyglinjer

Det brittiska regionalflygbolaget Flybe som nu är under Virgin Atlantics ägo har stora ekonomiska problem och för att komma till rätta med dem lägger man ner två baser i Storbritannien. Samtidigt försvinner 23 flyglinjer och flera flygplan kommer att lämna flottan.

Flybe som är det största regionala flygbolaget i Storbritannien kämpar med sin lönsamhet och tidigare i år blev det klart att bolaget byter ägare till flygbolaget Virgin Atlantic som genom ett konsortium nu äger Flybe.

För att förbättra ekonomin i Flybe beslutade man i början av april att lägga ned baserna i Cardiff och Doncaster vid början av vintertidtabellen 2019/2020, slutet av oktober, och nu får det i kombination med en översyn av linjenätet till följd att 23 flyglinjer försvinner.

Flybe kommer att lägga ned sju flyglinjer från Cardiff och fyra från Doncaster och samtidigt sluta att flyga jetflygplan från Exeter där bolaget även har sitt huvudkontor. Dessutom försvinner ett antal flyglinjer från Manchester, Norwich och Southampton till mestadels destinationer i Europa.

Samtidigt som Flybe skär ner på linjenätet kommer även flygplansflottan att se annorlunda ut framöver. Idag har man 54 Bombardier Dash 8 Q400, sex Embraer 195 samt elva Embraer 170 i sin flotta, men i framtiden ska Embraer-flygplan bli färre och därför läggs de linjerna som flygs med de flygplanen nu successivt ner.

(Foto: Tony Hisgett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.