Flygplan kanade av landningsbana i staden som det är uppkallad efter

Ett tillbud med en ATR inträffade under lördagen då flygplanet gled av banan i samband med landning på en flygplats i Pakistan. Det ironiska i det hela var att flygplanet var namngett efter staden där tillbudet inträffade.

En ATR 42-500 från PIA, Pakistan International Airlines landade under lördagen på Gilgit flygplats i Pakistan efter en flygning från Islamabad. Något gick dock fel under landningen och flygplanet kanade av banan och ut i gräset vid sidan om, och fick stopp när det högra landstället kollapsade.

Samtliga ombord klarade sig utan skador, men flygplanet fick kraftiga skador på flygplanets högra landställ, motor och vinge. Det ironiska och något kusliga i det hela var att ATR:en, AP-BHP, var namngiven efter staden där tillbudet inträffade, Gilgit.

(Foto: Kskhh)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.