Miljonböter och banlysning i all evighet för aggresiv kvinna

En brittisk kvinna blev förbannad på en semesterflygning och hotade att döda alla ombord. Det har nu kostat kvinnan närmare en miljon kronor i böter och en banlysning i all evighet hos det aktuella flygbolaget.

En brittisk 25-årig kvinna blev uppenbart förbannad 45 minuter in på en flygning från London Stansted till Dalaman den 22 juni med det brittiska flygbolaget Jet2.com. Detta då kvinnan enligt The Sun ska ha skickat en av flygvärdinnorna ombord ”flygande över kabinen” och sedan försökt att ta sig ut ur flygplanet genom en nödutgång i luften.

Kabinpersonalen lyckades dock få bort passageraren från nödutgången och fick efter detta hålla fast kvinnan i mittgången, som troligtvis var påverkad av alkohol, och hålla henne fastspänd tills att man åter var på marken. Passageraren i fråga har enligt The Sun en lång historia av problem med alkhol och dömdes för rattfylleri så sent som två veckor innan incidenten på Jet2.coms-flygning.

Händelsen gjorde att piloterna beslutade sig för att vända tillbaka till Stansted-flygplatsen och på grund av misstänkt kapning av flygplanet eskorterades Airbus-flygplanet från Jet2.com ned med två Typhoon-flygplan från det brittiska flygvapnet.

Nu får passageraren fakturan för sitt uppträdande. Flygbolaget Jet2.com har nämligen skickat böter till henne på närmare en miljon kronor vilket motsvarar de extra kostnader som uppstod för flygbolaget i samband med att man få fick återvända till Stansted. De extra kostnaderna handlar om allt från flygplatsavgifter till extra hotellnätter för berörda passagerare. Den kvinnliga passageraren har också blivit banlyst från att flyga med Jet2.com under hela sin resterande livstid.

”Kvinnans uppträdande var något av de mest allvarliga fallen av störande passagerare som vi någonsin hanterat”, säger Jet2.coms VD Steve Heapy i ett uttalande om händelsen.

(Foto: Transport Pixels)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.