Hit reser svenskarna under juli månad – Spanien populärast

Sommaren är äntligen här och trots bra väder hemma är det många som reser utomlands under sommarledigheten. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under juli månad och det är Spanien dominerar.

Den vibrerande storstaden London ligger i topp och får sällskap på listan av andra klassiska weekendresmål i Europa när svenska resenärer beger sig ut på resa under sommaren i år. Sammantaget domernas dock listan av destinationer till södra Europa som erbjuder sol- och badmöjligheter.

Spanien är det land som tilltalar mest med Malaga på en andra plats följt av Barcelona, Alicante och Palma. Även kuststäderna Nice i Frankrike och Split i Kroatien finns med på listan som populära destinationer att både semestra i och som passande utgångspunkter för den som vill upptäcka den franska rivieran och den kroatiska övärlden. Längre ned på listan återfinns även storstäderna Rom, Paris och Berlin med sin rika historia, kultur och spännande uteliv.

”Merparten av de tio mest bokade destinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många svenska resenärer vill garantera en sommar med sol. Framförallt är det resmål i Sydeuropa och spanska destinationer som lockar”, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under juli 2019

1)London

2)Malaga

3)Barcelona

4)Alicante

5)Nice

6)Palma

7)Rome

8)Paris

9)Berlin

10)Split

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.