Ryanair dumpar Boeing 737 MAX till förmån för B737-8200

En bild på en Boeing 737 MAX i Ryanairs färger som fått namnet B737-8200 istället har återigen satt fart på idéerna om ett namnbyte för den olycksdrabbade flygplanstypen. Ryanairs VD bryr sig dock inte i någon större mening vad hans flygplan heter.

Bilder florerar på en Boeing 737 MAX tillhörande Ryanair där man bytt ut MAX-namnet mot 737-8200 och detta har starta rykten kring att MAX-namnet nu dumpas tillförmån för 737-8200. Ett namnbyte på MAX-flygplanet är något som USAs president Donald Trump tidigare lagt fram, och kanske blir det nu som Trump föreslagit. Ryanairs VD Michael O´Leary säger dock att man inte kommer att skilja på MAX och Next Generation-flygplanen som man idag har i sin flotta och angående namnbytet säger han att Ryanair sätter inte namn på sina flygplan, bara en registrering och ett stort ”Ryanair”.

O´Leary sade också, under ett möte med flyganalytiker efter en presentation av lägre tillväxtplaner under 2020 som en följd av flygförbudet på MAX-flygplanen, att han inte tror att resenärer kommer att sakna förtroende för Boeing 737 MAX när den väl kommit upp i luften igen. Han refererar till Boeing 787 Dreamliner som var belagd med flygförbud under en kortare tid på grund av problem med litiumbatterier, och den flygplanstypen är det idag få som ifrågasätter.

De lägre tillväxtplanerna hos Ryanair kan också innebära att man kommer att stänga ner baser runt om i Europa, detta dels på grund av problemen med B737 MAX som stoppar tillväxten och en överkapacitet som råder i Europa. Beskedet att Ryanair inte planerar att växa lika mycket som tidigare gjorde att aktierna hos konkurrenterna Lufthansa, Air France-KLM, Norwegian och easyJet ökade med 3-4 procent under tisdagen.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.