WOW Airs efterträdare kan bli verklighet i höst

Ett antal chefer på konkursade WOW Air tillsammans med irländska investerare arbetar nu på att återigen starta ett isländskt lågprisflygbolag, men nu med det passande namnet WAB, We Are Back.

Två tidigare toppchefer på WOW Air, finanschefen samt den operativa chefen, som gick i konkurs tidigare i år tillsamman med investerare från Irland är fast beslutna om att återigen få igång ett isländskt lågprisflygbolag. Den nya satsningen kräver dock en rejäl investering på 67 miljoner euro, men om allt går som det ska så är flygbolaget med det passande namnet We Are Back, i luften redan i höst.

Den nya organisationen har redan påbörjat en ansökning om ett AOC, Air Operator Certificate, och inom 12 månader tror man att man kommer ha 500 anställda i WAB. WAB ska enligt isländsk press börja med en flotta på sex flygplan som ska flyga till 14 destinationer i Europa och Nordamerika med lågpriser och konkurrera med Icelandairs transfermodell med hubb på Keflavik-flygplatsen utanför Reykjavik.

Om det nya lågprisflygbolaget kommer i luften återstår att se, men förhoppningvis har man lärt sig en läxa med WOW Air och vad som gick fel med det flygbolaget. Många menar att det var infasningen av widebodyflygplan som blev spiken i kistan för WOW Air och med nya WAB är det därför troligt att man håller sig till en enhetlig flotta bestående av narrowbodyflygplan.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.