Strejk riskerar att lamslå Heathrow

Storbritanniens största fackförbund med över 4000 medlemmar på London Heathrow Airport kommer att gå ut i strejk under slutet av juli och i augusti på grund av en konflikt om lönerna med arbetsgivaren. Detta riskerar att drabba tusentals resenärer som reser till och från Europas största flygplats varje dag.

Fackförbundet Unite har gått ut och varnat för kaos på Europas största flygplats London Heathrow senare i juli och augusti då man planerar att ta ut över 4 000 flygplatsmedarbetare i strejk. Det rör sig om personal på Heathrows samtliga fyra terminaler (2,3,4 samt 5) och inkluderar säkerhetskontrollanter, ingenjörer, anställda på passagerarservice och förare.

De planerade datumen för strejkerna är just nu 26-27 juli, 5-6 augusti samt 23-24 augusti.

Anledningen till den planerade strejken är en konflikt med arbetsgivaren gällande de anställdas löner och att det är stora löneskillnader hos säkerhetskontrollanter beroende på när de blivit anställda. Detta samtidigt som Heathrows VD John Holland-Kaye erhållit en ”stor löneökning” enligt Flight Global.

”Chefer på Heathrow måste sluta stoppa sina huvuden i marken och börja förhandla om meningsfulla löner. Annars kommer det bli en rejäl påverkan på flygningar till och från Heathrow och potentiellt kan man tvingas stänga flygplatsen stundtals under den hektiska sommaren”, säger Wayne King från fackförbundet Unite.

Arbetarna har i åtta olika omröstningar valt strejk istället för att godta arbetsgivarens bud på en 2,7 procentig ökning av lönen fördelat på 18 månader. På detta svarar King att alla medlemmar i fackförbundet vill känna uppskattning för sin viktiga roll i att hålla passagerare säkra när de reser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.