Sveaflyg skruvar upp med större flygplan

Sveaflyg har sedan våren 2018 flugit mestadels charter och ACMI flygningar med SAAB340, men i höst utökar man sin verksamhet och tar in den större samt snabbare SAAB 2000.

År 2018 startade Sveaflyg sin verksamhet med en SAAB 340 baserad på Örebro Airport för att flyga charter och ACMI flygningar för bland annat idrottslag och flygbolag. Bolaget har även trafikerat flyglinjen Stockholm Arlanda – Visby under Almedalsveckan 2018 med reguljär flygtrafik.

Sveaflyg satsar nu vidare och kommer från oktober månad att utöka flygplanskapaciteten med totalt tre SAAB 2000 som har plats för 50 passagerare. Sveaflyg har sedan starten haft konstanta förfrågningar på flygningar som kräver flygplan med
kapacitet som motsvarar SAAB2000 såsom räckvidd, hastighet och antal stolar och därför ser flygbolaget stora möjligheter att även flyga flera så kallade ACMI flygningar i hela Europa, där man hjälper andra flygbolag med tillfällig kapacitet.

Sveaflygs plan är att inom sex månader ha tre SAAB2000 i trafik.

”Fördelen med SAAB2000 är att denna flygplanstyp är utrustat med ABVR för att minska ljudnivån i passagerarkabinen”, säger Jimmy Nilsson VD på Sveaflyg.

Sveaflyg en svensk flygoperatör som idag bedriver sin verksamhet under slovenska Lipican Aers AOC och operativa licens med svensk besättning. Sveaflyg har sin operativa bas på Örebro Airport och allt underhåll utförs även där.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.