Klimat: ’Fly Responsibly’ ska ena flygbranschen

Flygindustrin strävar efter ett hållbart flygresande. Arbetet sker dock ofta i egen regi vilket innebär att omställningen riskerar att ta längre tid. Som svar på det har KLM initierat ’Fly Responsibly’ för att uppmuntra branschen att ta lärdom av varandra, dela med sig av sina best practice och inspirera till samarbeten.

Det råder inget tvivel om att flyget är, och kommer fortsätta vara, ett viktigt transportmedel. Det är enkelt, effektivt och bekvämt, men det behöver bli mer hållbart. Något alla seriösa flygbolag arbetar aktivt med.

Med initiativet Fly Responsibly hoppas KLM ena branschen och inspirera till kunskapsutbyte och samarbete inom hållbarhet och forskning. Plattformen fungerar som en kunskapshub med ”best practice” från KLM.

”KLM har 14 år i rad rankats som ett av världens mest hållbara flygbolag. Vi är delaktiga i att en bioflygbränslefabrik etableras i Holland och vi tittar på möjligheterna att göra detsamma i Sverige. Vår kunskapsbank om hur branschen kan bli mer hållbar är stor men det vet vi att andras också är. Ska omställningen snabbas på måste vi våga samarbeta över gränserna”, säger Paul Terstegge, Nordenchef för KLM.

Som en del av Fly Responsibly öppnar KLM också upp sitt klimatkompensationsprogram CO2ZERO för andra flygbolag och intressenter att ta del av helt utan extra kostnad eller krav på KLM-märkning. Allt för att främja ett miljövänligare flygresande. Plattformen Fly Responsibly är tänkt att fungera som en hub för inspiration och kunskapsutbyte mellan olika branschaktörer gällande best practice inom hållbarhet.

(Foto: KLM)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.