Irländskt flygbolag möjlig underleverantör till BRA

Ut med Avro-flygplanen men ändå ha kvar jettrafik i linjenätet genom en underleverantör. Det är BRAs framtida upplägg på sitt linjenät, och en möjlig underleverantör är irländska Stobart Air.

När BRA fasat ut sin åldrande Avro-flygplan ska bolaget endast ägna sig åt att flyga turobproppflygplanet ATR 72. Dock kommer man fortsatt att ha kvar jettrafik i linjenätet men då genom en underleverantör och enligt uppgifter till flyg24nyheter har irländska Stobart Air seglat upp som en stark kandidat.

Det irländska flygbolaget ägnar sig idag uteslutande åt ACMI och wetlease-trafik åt andra flygbolag i Europa med ATR och Embraer-flygplan. Det flygplan som enligt uppgifter är tilltänkt att flyga för BRA är Embraer 195 som har plats för 118 passagerare i Stobart Airs konfiguration.

Flyglinjerna som BRA fortsatt tänker använda jetflygplan är i nuläget Göteborg-Stockholm Bromma samt Malmö-Stockholm Bromma.

BRAs kommunikationschef Jim Hofverberg skriver i en kommentar till flyg24nyheter om Stobart Air att man för samtal med flera olika aktörer, med flera olika upplägg och flygplanstyper kring möjlig levererans av en jetflyglösning till när BRAs egna Avro RJ fasas ut.

(Foto: Markus Eigenheer)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.