Norwegian slopar långlinje från Stockholm

När Norwegian fokuserar på att gå från expansion till lönsamhet utvärderar bolaget sina flyglinjer och som ett resultat av det kommer Norwegian att stänga ytterligare fyra USA-linjer under vintern. Samtidigt utgår en långlinje från Stockholm helt ur trafikprogrammet.

Ytterligare fyra långlinjer från Europa till USA läggs ned under vintern när Norwegian gör allt för att förbättra lönsamheten i bolaget. De fyra linjerna som nu försvinner under vintern är London Gatwick-Chicago samt Denver, Rom-Los Angeles samt Paris CDG-Boston.

Dessutom har Norwegian beslutat att sluta flyga Stockholm Arlanda-Orlando helt, då den linjen inte kommer att återuppstå efter vintertidtabellen. Nyligen har Norwegian också valt att sluta flyga permanent mellan London Gatwick och Las Vegas. De linjer som dock lagts ned tillfälligt under den kommande vintern kan enligt ett pressmeddelande från Norwegian återkomma till vintertidtabellen år 2020/2021.

”Efter en noggran genomgång av vårt långlinjenätverk och USA-linjer som har stora säsongsvariationer är det ett naturligt steg att fokusera våra vinterflygningar på säsongslinjer som är mer lönsamma, till exempel Europa-Asien och samtidigt titta på att växa i Sydamerika”, säger Matthew Robert Wood, Senior Vice President Commercial Long-Haul and New Markets, Norwegian.

Norwegian möblerar också om på två befintliga flyglinjer till San Francisco-området när Barcelona och Paris byter flygplatser i USA, från Oakland till San Francisco. Dock kommer Norwegians säsongslinjer till Oakland från Köpenhamn, Oslo, Rom och Stockholm att fortsätta använda flygplatsen för flygningar till San Francisco-området.

Följande flyglinjer kommer Norwegian inte att flyga under vintertidtabellen 2019/2020, men återkommer till sommaren 2020.

Boston – Paris
Chicago – London
Denver – London
Fort Lauderdale – Köpenhamn
Los Angeles – Köpenhamn
Los Angeles – Oslo
Los Angeles – Rome
New York JFK – Köpenhamn
New York JFK – Stockholm
Orlando – Oslo

(Foto: David Peacock)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.