Kvinna öppnade dörr – SAS tvingades ställa in

En kvinna vägrade placera sitt handbagage under stolen innan start och sedan bestämde hon sig för att öppna en dörr på flygplanet vilket gjorde att nödrutschkanan utlöstes och en SAS-flygning från Grekland fick ställas in under onsdagen.

En passagerare på en SAS-flygning från Grekland till Köpenhamn under onsdagskvällen vägrade att placera sitt handbagage under stolen framför enligt anvisningar från kabinpersonalen före start. Därefter ska situationen urartat och den kvinnliga passagerare öppnat en dörr på flygplanet som gjorde att nödrutschkanan utlöste och flygningen fick ställas in då flygtekniker behöver återställa den utlösta rutschkanan innan man kan flyga vidare.

Flygningen som var en charterflygning från Zakynthos till Köpenhamn, SK 7290, med en Airbus A321 hade 161 passagerare ombord vid tillfället som nu fått tillbringa en extra natt på den grekiska ön. SAS säger i en kommentar att man ska få hem samtliga passagerare under torsdagen.

(Foto: Wikimedia Commons, SAS Airbus A321)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.