Flygplan har voltat på Säve flygplats

Under torsdagskvällen voltade ett mindre flygplan på Säve flygplats vid landning med två personer ombord. De två personerna har tagit sig ut ur flygplanet som i nuläget ligger upp och ned vid sidan av rullbanan.

Strax efter klockan 19.15 på torsdagskvällen inkom det larm till SOS om att ett mindre flygplan voltat på Säve flygplats utanför Göteborg. Enligt uppgifter till Expressen ska två personer, en man och en kvinna, befunnit sig ombord. Båda personerna har tagit sig ur flygplanet och är vakna samt talbara. Dock finns det personskador.

Enligt polisens presstalesperson Anna Göransson ligger flygplanet upp och ned vid sidan av Säve flygplats landningsbana 01-19. Det är oklart om det fortfarande pågår någon flygverksamhet på flygplatsen som sedan ett antal år tillbaka tvingats lägga ner de reguljära flygningarna och kortat start- och landningsbanan på grund av problem med beläggning och bärläger på manöverområdet.

(Foto: Averater)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.