Bjørn Kjos lämnar Norwegian med omedelbar verkan

Norwegians VD och grundare Bjørn Kjos lämnar nu flygbolaget med omedelbar verkan och tills en ersättare på VD-posten hittas tar ekonomichefen över som tillförordnad VD.

Norwegians 72-årige VD och grundare Bjørn Kjos har en tid flaggat för att pensionen kommer närmare, och nu är det klart att Kjos lämnar flygbolaget med omedelbar verkan i samband med att bolaget lämnade kvartalsrapport för det andra kvartalet 2019. Kjos menar att det inte är naturligt att vara koncernchef när man är över 70 år.

Tills en ny VD är på plats kommer Norwegians finanschef Geir Karlsen att bli tillförordnad VD och styrelseordföranden Niels Smedegaard kommer att arbeta mer aktivit med att leda flygbolaget. Bjørn Kjos lämnar dock inte Norwegian helt utan kommer finnas kvar som rådgivare enligt ett pressmeddelande från flygbolaget.

Norwegians kvartalsrapport visade annars på ett något sämre resultat än väntat då problemen med Boeing 737 MAX tynger ner bolaget och kommer att kosta 700 miljoner norska kronor under 2019 enligt Norwegian. Dock visar siffrorna för andra kvartalet på ett rekordhögt underliggande rörelseresultat på 2,3 miljarder NOK när Norwegian går från expansion till lönsamhet.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.