Trots stort passagerartapp – nya flygningar till Europa från Skellefteå

Trots kraftigt fallande passagerarsiffror för Skellefteå under 2019 så kommer goTO Nordics att sätta in flyg till Barcelona och Prag från flygplatsen i början av nästa år.

I mars nästa år blir det möjligt att resa direkt till populära Barcelona och Katalonien och Tjeckiens vackra huvudstad Prag från Skellefteå Airport. Det är goTO Nordics som sätter in en avgång den 15 mars till Barcelona med hemresa en vecka senare den 22 mars 2020 samt till Prag med avgång den 30 april.

”Vi är mycket glada över att GoTo Nordics erbjuder denna möjlighet. Barcelona är ett välkänt resmål eftersom vi tidigare hade en direktlinje till den spanska storstaden. I och med detta resmål kommer Skellefteå Airport 2019 kunna erbjuda 15 unika destinationer”, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

goTO Nordics erbjuder två olika paketerade upplägg i samband med avgången, en mat- och vinresa i Katalonien och en paketresa till charmiga Sitges som är beläget mellan Barcelona och Tarragona vid Costa Doradas kust. För den som vill upptäcka Barcelonas på egen hand och ta del av stadens myllrande kulturliv är det möjligt att endast boka flygstol.

Flygningen till Barcelona kommer att utföras med ett flygplan av typen Boeing 737-800 från Enter Air. Flygtiden Skellefteå-Barcelona är beräknad till drygt 4,5 timmar och lämnar Skellefteå den 15 mars klockan 08.20 och återvänder den 22 mars klockan 18.40 på Skellefteå flygplats. Flygtiden mellan Skellefteå och Prag är knappt tre timmar och sträckan kommer att flygas med en Boeing 737-800 från Smartwings.

”Våra senaste weekendproduktioner till Riga och Krakow har bokat otroligt bra och blivit fullbokade på några veckor. Därför är vi extra glada att kunna presentera en direktflygning till Prag som har varit ett efterfrågat resmål från Skellefteå”, säger Olle Fält, VD på goTO Nordics AB.

Hela resorna, inklusive flyg, transfer, hotell, måltider och utflykter klimatkompenseras av goTO Nordics och är därmed helt klimatneutral.

(Foto: Mark Harkin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.