Åre Östersund får ny flyglinje till Berlin

easyJet fortsätter att expandera på Åre Östersund Airport. 15 december öppnar easyJet en ny direktlinje med avgång på söndagar från Berlin-Tegel. Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen.

Den framgångsrika satsningen på Jämtland Härjedalen fortsätter när det europeiska flygbolaget easyJet etablerar ytterligare en direktlinje till Åre Östersund. Sedan tidigare erbjuder flygbolaget tre internationella flyglinjer till regionen, London, Köpenhamn och Bristol. Jämtland Härjedalen med genuina naturupplevelser och vintersportaktiviteter blir därmed ännu tillgängligare för tyska turister.

”Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Vi hoppas på att välkomna ännu fler tyska besökare och skidturister. Sett till kommersiella gästnätter i vår region var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra weekendresor till den tyska huvudstaden”, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Destinationen Berlin ökar även i popularitet och Tyskland är ett av de populäraste länderna för svenskarna att besöka. Åre Östersund blir Swedavias tredje flygplats att erbjuda en smidig direktförbindelse till Berlin, efter Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Den nya flygförbindelsen mellan Östersund och Berlin-Tegel startar 15 december och trafikeras med en Airbus A320 på söndagar under vintersäsongen.

(Foto: Magnus Trense)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.