Juni blev rekordmånad för SAS

Trots en knapp passagerarökning var juni 2019 en rekordmånad för SAS då antalet passagerare som flög med bolaget var det högsta någonsin för en enskild månad.

Antalet passagerare som reste med SAS ökade med en halv procent jämfört med samma månad föregående år och trots den lilla ökningen så är de högsta passagerarsiffrorna någonsin för en enskild månad för SAS. Även enhetsintäkterna fortsätter att utvecklas positivt och ökade med 4.8 procent.

Kapaciteten i reguljärtrafiken ökade med nästan en procent och yielden ökade med 5,2 procent, vilket bekräftar den positiva underliggande trenden under året enligt ett pressmeddelande från SAS.

”Starka trafiktal i juni visar att kunderna värdesätter SAS erbjudande både inom affärs- och fritidsresor. Under månaden presenterade vi rutten för vår första Airbus A350 som sätts i trafik i januari 2020. Vi ser en efterfrågan på mer hållbart flygresande och det här är ett viktigt steg på vägen mot att minska koldioxidutsläppen”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.