Färre passagerare flyger med Norwegian

Norwegians trafiksiffror visar att nästan 3,5 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget i juni vilket är färre än samma period 2018. Dock ökade  enhetsintäkterna med tio procent under månaden.

Totalt valde 3  475 337 passagerare att flyga med Norwegian i juni vilket är 21 948 färre än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten ökade med sju procent och kapacitetstillväxten ökade med fem procent. Kabinfaktorn var på höga 91,5 procent, upp en procentenhet jämfört med juni 2018.

Anledningen till att det flyger färre passagerare med Norwegian är enligt bolagets koncernchef Bjørn Kjos på grund av de 18 Boeing 737 MAX-flygplan som man har på marken efter flygförbud på typen.

”Trafiksiffrorna visar något färre passagerare i juni i år än förra året. På långdistanslinjerna är antalet resenärer betydligt högre medan vi ser en minskning på kortdistanslinjerna där vi har 18 Boeing 737 MAX på marken samt reducerad charterkapacitet. Helt enligt vår strategi fortsätter arbetet med att gå från tillväxt till lönsamhet och enhetsintäkterna är nu tio procent högre än motsvarande period förra året, något jag är mycket nöjd med, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i juni ,men punktligheten var endast 70,9 procent. Detta då den påverkas negativt av att bolaget har 18 Boeing 737 MAX på marken och därmed hyr in mer ersättningsflyg än vanligt vilket innebär större risk för förseningar.

I juni levererades även en fabriksny Boeing 787 Dreamliner till bolaget vilket innebär att Norwegian nu har 36 stycken i versionerna 787-8 och -9 i sin flotta.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.