Efter MAX-problem: Nu ska även Boeings Dreamliner utredas

USAs justitsiedepartement har påbörjat en undersökning av tillverkningen av Boeings 787 Dreamliner efter oroväckande signaler från flygbolagen och efter de stora problem som drabbat flygplanstillverkarens 737 MAX-flygplan.

Det amerikanska justitiedepartementet har påbörjat en undersökning och utredning kring Boeings tillverkning av flygplanstypen 787 Dreamliner i South Carolina, USA, i svallvågorna av de stora problem med Boeings MAX-flygplan. Det är i nuläget oklart vad utredningen rör, men att den startas visar på att det finns stora problem hos Boeing som nu kommit upp till ytan.

Boeing tillverkar sina Dreamliner flygplan i Charleston South Carolina och Everett utanför Seattle. Ett antal flygplan som monterats färdigt och skulle levererats till kunder, exempelvis Qatar Airways, från South Carolina-fabriken har flygbolagen dock vägrat att ta emot. Detta då skräp som metallspån och verktyg hittats kvarglömt i splitternya flygplan vilket tyder på problem i Boeings rutiner och som potentiellt kan innebära stora fara.

Boeing slår dock tillbaka anklagelserna om problem och att det hela rör sig om en skev och felaktig bild av tillverkarens verksamhet i South Carolina. Oavsett vad som är rätt eller fel så är det i alla fall tydligt att allt inte står rätt till hos Boeing och att granskningen nu kommer att innefatta stora delar av Boeings verksamhet efter de senaste problemen som en av världens största och mest dominerande flygplanstillverkare haft samt har.

(Foto: Air Force Material Command)

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.