Ny linje till Kina och förändringar i kabinen till Indien för Finnair

Finnair utökar sin kapacitet till Beijing och kommer i höst att addera flygningar till Beijings nybyggda flygplats Daxing som komplement till de nuvarande flygningarna till Capital Airport. Dessutom strukturerar man om på en Indienlinje med helt inhyrd kabinpersonal.

Kina bygger en ny flygplats som ska lätta trycket kring landets huvudstad Beijings största flygplats Capital Airport. Den nya flygplatsen med namnet Daxing ska enligt de nuvarande planerna öppna för trafik den 30 september 2019 och på sikt ha sju start- och landningsbanor.

Ett av flygbolagen på den nya flygplatsen blir Finnair. Det finska flygbolaget kommer att flyga till Daxing tre gånger i veckan från den 3 november med Airbus A330-flygplan. Det blir avgångar på måndagar, onsdagar och söndagar som kompletterar Finnairs nuvarande sju flygningar i veckan till Capital-flygplatsen från Helsingfors.

”Med de nya flygningar är vi stolta över att erbjuda ännu bättre förbindelser mellan Beijing och våra 100 destinationer i Europa. Den nya Daxing-flygplatsen kommer att bli en nyckelhubb för internationellt resande till och från Kina”, säger Ole Orvér CCO på Finnair.

Övriga nyheter hos Finnair är att man utökar sitt samarbetet med Norgebaserade OSM Aviation vilket innebär att Helsingfors-Delhi helt kommer att bestå av engelsktalande kabinpersonal från och med slutet av 2019. Finnair kommer att hyra in kabinpersonal från OSM Aviation på linjen vilket man sedan 2015 gör på flygningarna till Singapore och Hong Kong. Beslutet kommer dock inte leda till att finsk kabinpersonal sägs upp.

Finnair flyger idag till sju destinationer i Kina och landet är ett av de största marknaderna för det finska flygbolaget som specialiserat sig på trafik mellan Europa och Asien via Helsingfors.

(Foto: Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.