Norwegian lanserar Gate-to-Gate WiFi

År 2011 var Norwegian var första flygbolaget i världen att införa gratis WiFi ombord. Nu inför bolaget Gate-to-Gate WiFi vilket innebär att Norwegians resenärer kan logga på så snart de har gått ombord och kan sedan vara uppkopplade under hela resan.

Förut behövde man befinna sig uppe i luften på minst 10 000 fot för att få tillgång till WiFi men från och med nu kan man logga på så snart man har satt sig ombord och kan vara uppkopplad under hela resan.

”Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att ha tillgång till Internet och det är därför glädjande att Norwegian nu gör det möjligt att vara uppkopplad från det att man har satt sig ombord och fram till dess att man går av planet igen”, säger Kurt Simonsen, Chief Customer and Digital Officer i Norwegian.

Norwegians resenärer kan nu få tillgång till Gate-to-Gate WiFi på hela bolagets flygplansflotta, både på kortdistans- och långdistanslinjer. Tjänsten är inte tillgänglig på enstaka flygplatser utanför Skandinavien som inte tillåter Gate-to-Gate WiFi, bland annat Madrid, Barcelona och Lissabon.

Fakta om Norwegians WiFi

  • 2011: Norwegian är först i världen med att lansera gratis WiFi på linjer inom Europa. Bolaget lanserar därefter Video On Demand som ger passagerare på linjer inom Europa tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter.
  • 2015: Norwegian är första flygbolag att erbjuda direktsänd TV på europeiska linjer
  • Januari 2019: Norwegian påbörjar arbetet med att installera WiFi på bolagets långdistansplan.
  • Februari 2019: Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på alla plan i bolagets flotta vilket gör det möjligt att strema musik, film och serier direkt till sin mobila enhet.
  • Juni 2019: Norwegian lanserar Gate-to-Gate WiFi vilket gör det möjligt att vara uppkopplad online från det att man har satt sig ombord på planet och fram till dess att man kommer fram till sin destination – utan att behöva vänta tills man befinner i luften på 10 000 fot.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.