Lufthansa strukturerar om i Eurowings

Dotterbolaget Eurowings levererar inte det resultat som Lufthansa vill och därför ska nu lågprisflygbolagets långlinjer föra övers till moderbolaget för att förbättra lönsamheten i lågprisflygbolaget.

Lufthansa Group ska strukturera om dotterbolaget, tillika lågprisflygbolag, Eurowings strategi. Det innebär att Eurowings ska sluta flyga långlinjer och de överförs istället till Lufthansa Group, där en del av Eurowings långlinjer tidigare hörde hemma.

Det innebär alltså att Eurowings endast kommer att flyga kort- och medeldistanslinjer inom Europa med Airbus A320-flygplan vilket Lufthansa tror ska förbättra lönsamheten hos lågprisflygbolaget. Ett steg i detta är att antalet flygplanstyper minskas från fem till endast Airbus A320-flygplan vilket minskar komplexiteten hos bolaget och med det kostnader. Dessutom har Eurowings idag ett flertal kostsamma wet-lease avtal då flygplansflottan inte räcker till.

Tidigare i år var dock tongångarna andra när Lufthansa berättade att Eurowings skulle börja flyga långlinjer för Lufthansa från Frankfurt, men nu ska hubbstrategin lämnas tillförmån för point-to-point trafik inom Europa. Dessutom kommer nyheter om att Lufthansa inte vill integrerar Brussels Airlines-varumärket i Eurowings vilket tidigare varit fallet. Istället ska det belgiska flygbolaget åter närma sig de övriga flygbolagen inom Lufthansa Group som Lufthansa själva, Austrian och Swiss.

(Foto: Kvar hos Eurowings efter omstrukturering blir Airbus A320-familjen, BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.