Air Leap startar ny linje igen

Att Widerøe inte kammade hem den upphandlade flyglinjen mellan norska Røros och Oslo är nästintill en skräll. De som konkurrerade ut dem var Air Leap som tar över trafiken på sträckan i april nästa år och startar ytterligare en ny flyglinje.

Widerøe och deras Dash 8-flygplan dominerar på den norska inrikestrafiken och brukar vinna nästan samtliga flyglinjer i de upphandlingar som den norska staten genomför för att hålla igång olönsam flygtrafik.

Men svensk-norska Air Leap har nu lyckats med att ta över ett avtal om trafik på sträckan Røros-Oslo från och med nästa år vilket Det Kunglige Samferdselsdepartementet tillkännagav i början av veckan. Den 1 april kommer Air Leap att börja trafikera den nya sträckan med en SAAB 340 fram till mars år 2024 då en ny upphandlingsperiod tar vid.

”Det är jätteroligt att vi fått förtroendet av Det Kungelige Samferdselsdepartementet att trafikera Røros – Oslo. Det känns fantastiskt kul att vi kommer flyga trafiken fram till år 2024”, säger Magnus Ivarsson, VD Air Leap.

Air Leap flyger redan idag på den norska inrikeslinjen mellan Ørland och Oslo med en SAAB 340. Dessutom trafikerar man ytterligare upphandlade flyglinjer från Mariehamn på Åland till både Stockholm Arlanda och Åbo. Air Leap flyger också från Arlanda till Karlstad och från och med augusti även på Jönköping-Arlanda.

(Foto: Ronnie Robertson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.