Full fart framåt för Finnair

En passagerarökning på 13 procent i maj främst på de europeiska och nordamerikanska linjerna gör att Finnair växer snabbt och under de senaste åtta åren har passagerarsiffrorna hos det finska flygbolaget vuxit med 85 procent. 

Finnair befinner sig just nu en stark tillväxtfas med passagerarsiffror som ökade med 13 procent i maj jämfört med samma period föregående år. Totalt flög närmare 1,3 miljoner passagerare med det finska flygbolaget under maj i år och det är främst på de europeiska och nordamerikanska flyglinjerna som tillväxten finns i nuläget. Bland annat då man startat en ny flyglinje till Los Angeles samt utökat frekvenserna på Helsingfors-San Francisco.  

Förutom att det går bra för Finnair just nu så skriver check-in.dk att det finska flygbolaget haft en stark utveckling under de senaste åtta åren då antalet passagerare ökat med hela 85 procent. Det är främst på grund av Finnairs expansion i Asien men även Europatrafiken har ökat kraftigt då man samlar in passagerare i Europa till Helsingfors för att därefter flyga dem till och från Asien. 

Åter till Finnairs maj-statistik så visar den att även kabinfaktorn ökade under månaden, dock endast med 0,3 procent vilket innebär att kabinfaktorn landade på 79,8 procent. Finnairs har även ökat sin långlinjekapacitet jämfört med maj år 2018 då man fått in tre nya Airbus A350 i sin flotta, vilket hjälpt tillväxten på Asien som ökat med 13,1 procent.  

Finnair flyger idag till drygt 130 destinationer med 71 flygplan från Airbus och Embraer. Dessutom tillkommer ett antal ATR-flygplan som regionabolaget Norra flyger i kombination med Embraer 190 uppdrag av det finska flygbolaget.  

Framöver kommer Finnair även att ta beslut om sin framtida flygplansflotta och då vilken flygplanstyp som ska ersätta kortdistansflygplanen från Airbus A320-familj. Det är mycket som talar för att det fortsatt blir Airbus ,och då neo-versionen av A320, som levererar flygplan till Finnair, men oavsett så är det bolagets största investering i det kommande årtiondet enligt VD:n Topi Manner.  

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.