BRA vädrar morgonluft när SAS drar ner

SAS vill dra in sin morgonavgång från Visby till Stockholm. Detta har mött hård kritik på Gotland, men konkurrenten BRA ser nu möjligheter med att öka sin kapacitet från Gotland när SAS drar ner.

SAS ska byta operatör på sin ATR-trafik från Arlanda från Flybe till estniska Regional Jet. Samtidigt minskas antal flygplan ner från fem till fyra vilket innebär att det blir färre flygningar med turobpropflygplanet. Det i kombination med en dålig beläggning gör att SAS nu planerar att dra in sin tidiga morgonavgång från Visby till Arlanda under hösten vilket stött på hård kritik på Gotland.

Näringslivet på ön menar att det nu blir mycket svårt att resa vidare från Arlanda ut i Europa då SAS tidigaste avgång från Visby nu blir efter klockan 09.00 då banken av morgonflygningar redan lämnat Stockholm. Förutom den tidiga morgonavgången rapporterar P4 Gotland att fler avgångar kommer att ställas mellan Visby och Arlanda och det menar Visby Airports chef Gunnar Jonasson får stora konsekvenser.

Men den enes död är den andres bröd brukar man säga. SAS besked att man planerar att dra ner på Gotland innebär samtidigt att BRA, som är den andra operatören på trafiken mellan Visby och Stockholm, tittar på att sätta in fler avgångar från Visby. BRA håller just nu på att titta om det finns ett marknadsunderlag för fler flygningar från Gotland till Stockholm Bromma enligt bolagets kommersiella chef Ulrika Matsgård.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.