Luftkollision över Tyskland

Två tyska Eurofighter-flygplan från det tyska flygvapnet kolliderade i luften över Tyskland under måndagen. De båda piloterna på flygplanen ska ha lyckats skjuta ut sig ur flygplanet innan kollisionen, men endast en av dem har överlevt.

Tyska Bild rapporterar under måndagen att två stridsflygplan av typen Eurofighter Typhoon från tyska Luftwaffe ska ha kolliderat i luften över norra Tyskland. Den tyska sajten visar ett flertalet bilder på händelsen och ett filmklipp där rök från nedslagsplatserna från flygplanen syns.

De båda piloterna ska innan kraschögonblicket ha skjutit ut sig ur sina respektive flygplan men under måndagseftermiddagen står det klart att endast en av de två piloterna ha överlevt incidenten. De pilot som överlevt ska enligt Bild ha hittats hängande i ett träd en timme efter kollisionen.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat kollisionen.

(Foto: Gerard van der Schaaf)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.