Air Leap återvänder till Jönköping

Ledningen för Jönköpings flygplats har under de senaste veckorna sagt att ett nytt flygbolag velat ta över flygplatsens Stockholmstrafik när BRA lämnat sträckan under juni. Föga förvånande är det Air Leap som tar över efter BRA med tre dagliga avgångar.

Jönköpings flygplats har haft ett tungt 2019 hittills. Både Air Leap och BRA har lagt ner sina respektive flyglinjer till Stockholm Arlanda/Bromma och flybmi som flög Karlstad-Jönköping-Frankfurt har gått i konkurs.

Flygplatsen står för tillfället utan reguljär flygtrafik, men en ljusning för Jönköping är att Air Leap återvänder till Jönköping med flygningar till Stockholm Arlanda enligt Flygtorget.

Med start den 26 augusti ska Air Leap flyga med tre dagliga avgångar måndag till torsdag, två avgångar på fredagar samt en avgång på söndagar. Samtliga flygningar ska utföras med en SAAB 340 som har plats för drygt 30 passagerare.

När BRA trafikerade Jönköping-Stockholm ensamma sedan Air Leap lämnat sträckan tidigare i år så var det med en Fokker 50 från Amapola som tar 50 passagerare. Med ett mindre flygplan hoppas Air Leap därför få ekonomi på sträckan.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.