Positivt för Norwegian trots färre passagerare

Norwegians trafiksiffror visar att nästan 3,4 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget i maj. Punktligheten ökar för nionde månaden i rad.

Totalt valde 3  362 413 passagerare att flyga med Norwegian i maj vilket är 59 047 färre än samma månad förra året. Trots det så ökade intäkterna per passagerarkilometer med fyra procent och kapaciteten ökade också med fyra procent. Kabinfaktorn landade på 86,1 procent, vilket är 0,4 procentenheter lägre än maj år 2018.

”Trafiksiffrorna visar något färre passagerare för maj i år jämfört med förra året, påverkat av att vi har 18 Boeing 737 MAX på marken. Siffrorna visar också att passagerarna reser längre samt att enhetsintäkterna är högre den här månaden än motsvarande period förra året. Tillväxten planar ut vilket är helt enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet efter en period med kraftig expansion och betydande investeringar”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i maj och punktligheten var på 81 procent.

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.