Nytt namn ska ge Mitsubishi-flyg ny skjuts

Inför att Mitsubishi Aircraft Corporations första flygplan gör kommersiell debut under nästa år passar flygplanstillverkaren på att förbättra imagen för flygplanstypen med det nya namnet Space Jet.

Mitsubishi Aircraft Coporation jobbar nu för den kommerseilla premiären av sin flygplanstyp MRJ-90 som enligt de senaste planerna ska under mitten av nästa år. Flygplanstypen håller just nu på att gå igenom en certifieringsprocess hos amerikanska FAA efter en långdragen utvecklingsfas som kantats av otaliga förseningar. Det är just på grund av de ständiga förseningar som Mitsubishi nu också byter namn på flygplanstypen för att få bort den nuvarande imagen av flygplanet.

Det nya namnet på MRJ-90 kommer att bli Space Jet vilket snarare för tankarna på något helt annat än ett regional-flygplan. Men med det nya namnet hoppas Mitsubishi väcka nytt intresse för sina flygplan och dessutom lanserar man en ny flygplanstyp. Den japanska flygplanstillverkaren stoppar utvecklingen av MRJ-70 till förmån för en flygplanstyp med namnet SpaceJet M100 som ska ha plats för 76 passagerare.

Läs mer om Mitsubishis planer på att ta över Bombardiers CRJ-program 

I nuläget är MRJ-90s lanseringskund japanska ANA som har en order på 15 flygplan som ska flygas hos dotterbolaget ANA Wings. Mitsubishi har även fått in beställningar på totalt 150 flygplan från två amerikanska regionala flygbolag, Trans State Airlines och Skywest samt ett antal mindre ordrar från Japan Airlines samt Air Mandalay. Dessutom har det svenska leasingföretaget Rockton lagt en order på 20 MRJ-90-flygplan.

(Foto: CHIYODA I)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.