Datum klart för A350-premiär hos SAS

SAS premiärflygning med Airbus A350 kommer allt närmare och nu har man offentliggjort att trafikstart med den nya flygplanstypen blir den 28 januari år 2020 från Köpenhamn.

Den 28 januari 2020 börjar det första av SAS åtta nya Airbus A350 långdistansplan att flyga. Premiärlinjen blir Köpenhamn-Chicago och därefter kommer den nya typen att flyga till Peking, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong och San Francisco under premiäråret.

Det första A350-flygplanet kommer att ha sin bas i Köpenhamn vilket frigör kapacitet i SAS långlinjeflotta som kan användas för expansion antingen i Köpenhamn eller från de övriga baserna i Oslo och Stockholm. Med det det nya A350-flygplanet som tillhör nästa generations flygplan kommer SAS kunna genomföra fler bränslesnåla flygningar med mindre koldioxidutsläpp.

”Genom att flyga till destinationer på ett effektivt sätt kommer vi att krympa avståndet till och från Skandinavien och öka tillgängligheten till viktiga marknader och kulturer. Vi ser fram emot att få välkomna våra passagerare ombord på de nya bekväma och bränslesnåla flygplanen”, säger Karl Sandlund, SAS Executive Vice President Commercial.

På varje flygning som kommer att flygas med en Airbus A350-900 kan 300 resenärer fördelade på 40 i Business Class, 32 i SAS Plus samt 220 i SAS Go och besättningar se fram emot en tyst kabinmiljö med två mittgångar, ett optimerat kabintryck, mer frisk luft och avancerad temperatur- och luftfuktighetskontroll.

SAS har som mål att minska det totala koldioxidutsläppen med minst 25 procent till 2030. A350 reducerar koldioxidutsläppen med cirka 30 procent och minskar bullret med upp till 40 procent jämfört med tidigare flygplansgenerationer.

I SAS förnyelseprogram av flygplansflottan kommer bolaget sammanlagt att ha tagit emot 96 flygplan fram till år 2023. Det är uteslutande flygplan från Airbus där det är 80 A320neo, fem A330E, åtta A350 samt tre A321LR som beställts och i nuläget har levererats eller kommer att levereras till SAS.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.