Pilotstrejk satte spår även i maj för SAS

Strejken bland SAS piloter påverkade även siffrorna för maj negativt då antalet passagerare minskade med 10 procent under föregående månad.

Piloternas strejk i månadsskiftet april-maj hos SAS hade en negativ inverkan på trafiktalen även i maj då den drabbade cirka 100 000 resenärer. Det innebar att antalet passagerare minskade med 10 procent jämfört med samma månad föregående år, men SAS håller fortsatt i en positiv utveckling av enhetsintäkten som ökade med 1,6 procent i maj.

Även yielden steg under maj, upp 5,4 procent, jämfört med samma period år 2018. Kapaciteten fick precis som antalet passagerare en rejäl törn i maj och den minskade med 6,6 procent vilket också var en följd av de 1 200 flygningarna som ställdes in på grund av pilotstrejken under de två första dagarna i maj.

Efter strejken bland SAS-piloterna så blickar bolagets VD Rickard Gustafson nu fram mot sommarsäsongen med 25 nya linjer och fem nya destinationer, Florens, Marseille, Szczecin, Cornwall samt Uleåborg i linjenätet.

”Trots att SAS blev negativt påverkat av strejken även under maj kunde vi snabbt återgå till normal verksamhet. Vi ser nu fram emot vår sommarsäsong, där vi har lagt till 25 nya linjer och fem nya destinationer. Vi har också stärkt vårt produkterbjudande genom att öppna 12 nya Fast Track i Europa och erbjuda prioriterad ombordstigning för en vän eller upp till fyra familjemedlemmar för våra EuroBonus Gold- och Diamond-medlemmar, säger Rickard Gustafson.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.