Norwegian störst på nordiska flygningar till Spanien

Med en marknadsandel på 43 procent är Norwegian det flygbolag som flyger flest passagerare mellan Spanien och alla nordiska länder. Det senaste året har Norwegian flugit över fem miljoner passagerare mellan Norden och Spanien varav över 1,3 miljoner mellan Sverige och Spanien. Det visar officiella siffror från den spanska flygplatsoperatören AENA. 

Norwegian är nu det flygbolag som flyger flest resenärer mellan Norden och Spanien. Med en marknadsandel på 43 procent finns det inget annat flygbolag som har fler resenärer mellan Spanien och Sverige respektive Norge, Danmark, Finland och Island än Norwegian. Dominansen är störst på Norge-Spanien där det norska lågprisflygbolaget har en marknadsandel på 59 procent.

Från Sverige har Norweigan flugit 1,35 miljoner resenärer till Spanien det senaste året vilket ger dem en marknadsandel på 36 procent. På den danska marknaden har man en något större marknadsandel 38 procent med 1,28 miljoner resenärer. Till och från de betydligt mindre marknaderna Finland samt Island Norwegian marknadsandelar på 43 respektive 29 procent.  

Norwegian började flyga till Spanien redan år 2003 och har kontinuerligt byggt upp en stark närvaro där vilket både nordiska och spanska resenärer har uppskattat. I sommar erbjuder vi 65 linjer mellan Spanien och Norden vilket är mer än något annat flygbolag”, säger Helga Bollmann Leknes, Norwegians kommersiella direktör. 

Med sina 65 flyglinjer bidrar Norwegian till ökad turism, nya jobb och ekonomisk tillväxt i hela Norden men även i Spanien. Norwegian har varit det största flygbolaget mellan Spanien och Norge sedan år 2008 och har allt eftersom tagit över den nordiska marknaden allt mer.  

Från Sverige flyger Norwegian till Spanien från Stockholm Arlanda, Göteborg samt Karlstad. Stockholm har flygningar till Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Gran Canaria, Madrid, Malaga, Palma och Teneriffa, Göteborg till Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Malaga och Teneriffa medan Karlstad har en säsongslinje till Gran Canaria med det norska lågprisflygbolaget.  

(Foto: Sandor Somkuti)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.