Starka hubbar ska hjälpa American nå fler affärsresenärer

American Airlines siktar på att locka till sig fler affärsresenärer på mindre marknader genom att öka sin närvaro på mindre flygplatser med fler hubblinjer. 

I ett försök att få fler affärsresenärer att välja American Airlines kommer det amerikanska flygbolaget att lansera flera nya hubblinjer under året till mindre flygplatser. Det är främst flygplatser där American redan idag finns med linjer till någon eller några av sina hubbar som nu förstärks med fler linjer till Americans bäst presterande hubbar i Dallas, Charlotte samt Washington National. 

Ett exempel på detta är att flygbolaget i år adderar en ny linje till sin Dallas-hubb från Augusta, Georgia, som ska komplettera Americans redan befintliga linje till sin Charlotte-hubb. Liknande exempel finns i Florida där nya linjer till Dallas startas från flygplatser som redan idag har Americanlinjer till hubbarna Charlotte samt Miami. Totalt kommer American att tillföra över 100 nya flygningar till och från sin Dallas-hubb under sommaren i år. 

Genom att man hoppas på att få fler affärsresenärer att välja American genom de nya hubblinjerna tror flygbolaget också att man kan öka sin vinst genom välbetalda affärsbiljetter. American hoppas att det dessutom ska ge störst effekt att addera linjer på de hubbarna som redan är störst och presterar bäst, men som då kommer att prestera ännu bättre med fler destinationer att välja mellan för affärsresenärerna.  

(Foto: Quintin Soloviev)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.