Qatar Airways hjälper Air Canada och Royal Air Maroc

Under den hektiska sommarperioden tar både Air Canada och Royal Air Maroc hjälp av Qatar Airways för att klara av sina respektive flygprogram. Samtidigt startar Qatar Airways flera nya linjer i sitt egna linjenät och utnyttjar sin flygplansflotta hårt under sommaren.

Både Air Canada och Royal Air Maroc kommer att wet-leasa flera flygplan från Qatar Airways under den kommande hektiska sommarsäsongen. Air Canada kommer med start den 15 juni, att använda sig av Qatar Airways Airbus A330-200 på flygningar från Montreal till Paris och Barcelona medan Royal Air Maroc startar sitt wet-lease avtal med Qatar den 21 juni.

Qatar Airways kommer att flyga för Royal Air Maroc mellan Casablanca och Montreal vilket talar för att Qatar Airways tillfälligt kommer att basera ett antal flygplan på den kanadensiska flygplatsen då uppdraget från Air Canada också utgår från Montreal.

Samtidigt som Qatar Airways leasar ut flygplan till andra flygbolag har man själv en hektisk sommar framför sig med flera nya flyglinjer som ska invigas, inkluderat en till Marocko. Detta gör att Qatar Airways flygplansflotta kommer att utnyttjas hårt i sommar då man själv har ett stort flygprogram samtidigt som man leasar ut flygplan till Air Canada och Royal Air Maroc.

Air Canada har, precis som Norwegian, drabbats av flygförbudet på Boeing 737 MAX vilket inneburit att Air Canada utökat leasingavtalen på ett flertal Airbus A320 och Embraer 190 samt att Air Canada Rouge tagit emot sex A321 från konkursade WOW Air. Totalt har Air Canada 24 MAX-flygplan i sin flotta vilket inneburit ett flertal leasingavtal med andra flygbolag, inkluderat Qatar Airways, för att klara av sommarens trafikprogram.

Royal Air Maroc kommer att använda en Boeing 777-300ER under sitt wet-leasing avtal med Qatar, men det handlar enbart om att öka kapaciteten på den för bolaget populära linjen mellan Casablanca och Montreal.

(Foto: Dosmasuno)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.