En död i flygolycka i Skåne

Under onsdagskvällen kraschade en Titan T51 Mustang strax utanför skånska Höör. Piloten, en man, omkom i samband med kraschen som föregåtts av att flygplanet flugit in i en kraftledning.

Vid klockan 20.45 på onsdagskvällen fick Räddningstjänsten larm om en flygolycka strax norr om Höör mitt i Skåne. När man anlände till platsen visade det sig att en Titan T-51 Mustang kraschat. Strax innan kraschen ska flygplanet ha flugit in i en kraftledning som det dragit med sig och vilket gjorde ett samhälle strömlöst.

Piloten, som var ensam ombord i det tvåsitsiga flygplanet, har omkommit uppger Räddningstjänsten, och det är oklart vad som orsakat kraschen. Under torsdagen kommer polisens tekniker att undersöka kraschplatsen.

T-51 Mustang är en replica av P-51 Mustang som det amerikanska flygvapnet använde bland annat under andra världskriget. T-51 är dock betydligt mindre då den storleksmässigt är 3/4 -delar av originalet P-51. Replican har dessutom endast en maxhastighet på drygt 300 km/h, vilket är betydligt långsammare än P-51 Mustang som har en maxhastighet på ungefär 700 km/h. T-51 klassas som ett lätt sportflygplan av FAA.

(Foto: Titan T-51 Mustang, Ahunt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.