SAS slopar taxfree för att minska utsläppen

Varje steg mot ett hållbart resande är betydelsefullt. Från och med i höst upphör därför SAS med den taxfreeförsäljning som idag sker ombord på bolagets flygningar för att spara vikt och bränsle vilket i sin tur minskar utsläppen.

SAS taxfreeförsäljning har varit en uppskattad möjlighet ombord för de kunder som använt den, men köpbeteendet hos resenärer har förändrats över tid och samtidigt är hållbarhetsfrågan är viktigare än någonsin, både för resenärer och för SAS.

Med bakgrund av detta har SAS därför beslutat att ta bort taxfreeförsäljningen ombord på sina flygbolag. När taxfree-produkterna försvinner minskar totalvikten ombord och det minskar i sin tur bränsleförbrukningen och utsläpp. Istället kommer SAS att arbeta med lösningar för att på ett modernare sätt erbjuda resenärerna möjligheten att handla och få varor levererade i anslutning till sin resa.

”SAS ska minska utsläppen med minst 25 procent till år 2030. Varje steg på vägen för att nå målen och ett hållbart resande är betydelsefullt. Alla åtgärder för att minska vikt och därmed bränsleförbrukning, bidrar”, säger Karl Sandlund, EVP Commercial.

SAS hållbarhetsarbete består av flera delar som ökad bränsleeffektivitet, alternativa bränslen samt innovation och hållbara produkter samt tjänster. Som en del av hållbarhetsarbetet genomförs under de kommande månaderna ett antal förändringar ombord på SAS flygningar där några av dessa handlar om att reducera vikten på flygplanen och då innebär slutet för taxfreeförsäljningen.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.