Fler fel hittade på Boeing 737 – även NG-versionen berörs nu

Fler än 300 nytillverkade Boeing 737-flygplan, både av MAX och Next Generation-versionen, kan ha felaktiga vingdelar som inte lever upp till de standarder som finns vilket FAA avslöjat, och nu ger den amerikanska luftfartsmyndigheten flygbolagen tio dagar på sig att byta ut de defekta delarna.

Efter flygförbudet på Boeings 737 MAX-flygplan har den amerikanska luftfartsmyndigheten upptäckt fler fel med Boeings ikoniska flygplan 737. Enligt FAA så har över 300 nytillverkade B737, varav 179 MAX och 133 Next Generation-flygplan, fel i sina vingkonstruktioner på grund av defekta delar.

De delar som man tror inte lever upp till de standarder som flygbranschen har är delar till leading edge slats, som sitter på vingens framkant, och det finns stor risk för att slatsen på flygplanet slutar att fungera samt att sprickor i delarna kan uppstå enligt ch-aviation. För att få rätt på problemen kommer FAA att utfärda ett AD, Airworthiness Directive, som är ett obligatoriskt direktiv för flygbolagen att följa, där de delarna som misstänks vara felaktiga ska bytas ut. Tidsfristen som de berörda flygbolagen kommer att ha på sig för att åtgärda felen, från det att AD:et-utfärdas, är tio dagar.

Boeing säger dock att man inte är medvetna om några fel relaterade till slatsen på de flygplan som flyger idag. De delar som nu ska bytas är tillverkade av en underleverantör till Boeing och där har det varit en batch i tillverkningen som upptäckts vara defekt.

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.