Brussels Airlines tynar bort allt mer

Lufthansa fortsätter sin plan med att integrera Brussels Airlines i sitt lågprisflygbolag Eurowings. Detta kommer nu att bli allt mer synbart i Europa då alla Brussels Airlines-flygplan ska målas i Eurowings-färger.

Brussels Airlines försvinner allt mer i samband med att moderbolaget Lufthansa integrerar det belgiska i lågprisflygbolaget Eurowings. Idag syns det bland annat genom att Brussels Airlines opererar en del långlinjeflygplan på uppdrag av Eurowings och Eurowings flyger stundtals för Brussels på deras linjer inom Europa.

Men framöver kommer Brussels Airlines-varumärket att tyna bort allt mer. Lufthansa har nämligen beslutat att man ska måla om samtliga Brussels Airlines kortdistansflygplan i Eurowings-färger. Brussels Airlines kortdistansflotta består idag av 24 Airbus A319 och 16 A320-flygplan. Alla Airbus-flygplanen kommer trots ommålningen att fortsätta att flygas på Brussels Airlines drifttillstånd och vara registrerade i Belgien.

Lufthansa Group har sedan 2016 ägt Brussels Airlines till 100 procent och under förra året blev det belgiska bolaget integrerat med Eurowings point-to-point trafik i Europa. På sikt kommer Brussels Airlines-varumärket att försvinna helt, i alla fall, på den europeiska marknaden tillförmån för Eurowings.

På långlinjemarknaden är det däremot en annan fråga. Där har Brussels Airlines-varumärket en stark ställning främst i Afrika vilket blivit Brussels Airlines nisch. Detta efter de många kolonier som landet haft i Afrika som idag innebär att det finns många band och behov av flygresor mellan Belgien och Afrika.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.