KLM investerar i biobränsle-anläggning

Koldioxid motsvarande 1 000 flygresor mellan Amsterdam och Rio de Janeiro kommer att arbetas bort från KLMs utsläpp efter att flygbolaget beslutat sig för att köpa biobränsle från en ny produktionsanläggning i Amsterdam från år 2022.

Efter att den nederländska regeringen nyligen sagt att man vill införa en flygskatt kontrar landets flaggflygbolag KLM med att tillkännage nyheten att man år 2022-2032 ska köpa 75 000 ton biobränsle. Inköpet av biobränslet kommer att ske från en ny produktionsanläggning i Amsterdam och de 75 000 ton bränsle som KLM ska köpa kommer att vara 75 procent av vad anläggningen kommer att producera årligen.

Enligt KLM kommer det nya biobränslet, som främst ska framställas av lokalt avfall, minska bolagets koldioxidutsläpp med 200 000 ton varje år. Det i sin tur motsvarar 1 000 flygresor mellan Amsterdam och Rio de Janeiro.

Den nya produktionsanläggningen kallad SkyNRG är ett samarbete mellan KLM som är delägare, Amsterdam Schiphol Airport och SHV Energy. Enligt KLM är man med detta det första flygbolaget i världen som investerar i hållbart flygbränsle på en sådan nivå och är ett viktigt steg i flygbolagets väg mot att uppfylla sina klimatmål.

(Foto: Maxpixel)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.