Intrång med bil på Bromma flygplats – fängelse i två månader

En ung man körde i juli förra året sin bil påverkad av droger in på Bromma flygplats manöverområde genom en grind där han även tog en promenad på rullbanan. Händelsen har nu resulterat i en fängelsedom i två månader bland annat för intrånget på flygplatsen.

I juli förra året körde en påverkad 20-årig man till Bromma flygplats och väl där igenom en låst grind in på flygplatsens säkerhets- och manöverområde. Väl där ska han enligt Mitt i Bromma också kört runt nära flygplanen och varit ute och gått på start- och landningsbanan innan han stoppades av vakter på flygplatsen.

Händelsen har nu resulterat i en fängelsedom på två månader för brott mot skyddslagen då Bromma flygplats är ett skyddsobjekt, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Om händelsen påverkade flygtrafiken nämnvärt är oklart, men det ställer frågan om hur enkelt det kan vara att ta sig in på flygplatser runt om i landet. Bromma flygplats som är Sveriges tredje största flygplats tog emot 2,5 miljoner passagerare under förra året.

(Foto: Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.