Första drönarflygbolaget certifierat i USA

Det amerikanska transportdepartement har för första gången någonsin godkänt det första flygbolaget för drönarflygningar. Det är Google som står bakom flygbolaget och testflygningar ska påbörjas under året.

USAs transportdepartement, DOT, har nyligen godkänt det första flygbolaget någonsin som är certifierat för att flyga med drönare. Flygbolaget, med namnet Wing Aviation, är ett dotterbolag till Google och hade tidigare arbetsnamnet Project Wing.

Även om Wing Aviation nu fått alla nödvändiga tillstånd för att flyga drönare är det oklart vad bolaget ska göra. Enligt ch-aviation är bolagets nuvarande mål att starta en serie med testflygningar senare under året. De testflygningarna ska sedan baseras kring matleveranser med hjälp av drönare, och Google planerar att lansera tjänsten i Blacksburg och Christiansburg i Virginia.

Den nya amerikanska certifieringsprocessen från DOT har för Wing Aviations del inkluderat många testflygningar i Australien och detta har man genomfört tillsammans med Mid-Atlantic Aviation Partnership och Virginia Tech. De båda samarbetspartners är även involverade i Wing Aviations koncept med diverse leveranser med hjälp av drönare.

(Foto: Eduardofamendes)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.