Air Italy väljer bort Boeing på grund av långa leveranstider

Air Italy hade planerat att ersätta sina Airbus A330-flygplan med Boeings Dreamliner. Men de försenade leveranserna av Dreamlinerflygplan gör att Air Italy nu fortsätter att satsa på Airbus.

Boeing tappar nu ännu en kund då Air Italy beslutat att överge sina planer på att ersätta sina Airbus A330-flygplan med Boeing 787-8 Dreamliner. Anledningen till avhoppet är de långa leveranstider som uppstått hos Boeing och Air Italy kommer nu att ta in fler Airbus A330-200 istället för Dreamliner.

”På grund av förseningarna med leveranserna av Boeing 787 Dreamliner har vi bestämt oss för att expandera vår flotta med Airbus A330 istället”, säger Air Italys operativa chef Rossen Dimitrov till Aviation Analyst.

Ursprungligen skulle Air Italy börjat att ta emot 20 stycken B787-8 från och med mitten av 2019. Dessa flygplan skulle överföras från Air Italys moderbolag Qatar Airways, men på grund av att Qatar Airways i sin tur har kraftiga förseningar i sina leveranser av den större B787-9 från Boeing så satsar man på Airbus istället.

Air Italy flyger idag med fem Airbus A330-200, varav alla tidigare flugit hos Qatar Airways. Tidigare använde det italienska flygbolaget även ett antal Boeing 767-300ER som man övertog från Meridiana, men de är utfasade sedan en tid tillbaka. Air Italys framtida Airbus A330 kommer också att överföras från Qatar Airways.

Air Italy funderar också med vad man ska göra med sin kortdistansflotta som idag består av Boeing-flygplan. I detta inkluderas tre Boeing 737 MAX som är belagda med flygförbud och det är inte omöjligt att Air Italy också väljer att dumpa Boeing här tillförmån för värsta konkurrenten Airbus.

(Foto: Simone Previdi)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.