Air Serbia till Göteborg

Den serbiska staden Nis vill öka sina förbindelser med Europa och detta innebär att Air Serbia kommer att öppna en ny bas på Nis flygplats och det har resulterat i en ny flyglinje till Göteborg.

Nis flygplats i södra Serbien har kämpat med att locka till sig nya flygbolag och stärka sitt utbud av europeiska flygningar. Men efter att flygplatsen beslutat att ge ekonomiskt stöd till det flygbolag som kan tänka sig att trafikera flygplatsen med 12 flyglinjer är det nu klart att Air Serbia kommer att basera en Airbus A319 på flygplatsen under sommaren.

Med start den 15 juli kommer Air Serbia att successivt öppna 12 nya flyglinjer från Nis till bland annat Göteborg. Linjen mellan Nis och Göteborg kommer att flygas två gånger i veckan från den 17 juli. Övriga destinationer som kommer starta under sommaren från Nis flygplats är Bologna, Budapest, Frankfurt Hahn, Friedrichshafen, Hannover, Karlsruhe, Ljubljana, Nürnberg, Rom, Salzburg och Tivat. Samtliga linjer kommer att flygas två gånger i veckan.

För att flyga de 12 flyglinjerna kommer Air Serbia att få närmare en halv miljon kronor per linje per år fram till och med år 2021 rapporterar ch-aviation. Detta väcker nog en hel del frågor hos Nis flygplats nuvarande operatörer Wizz Air, Ryanair och Swiss som idag trafikerar den serbiska flygplatsen utan något ekonomiskt stöd. Redan idag går det att flyga från Nis till både Malmö och Stockholm Skavsta i Sverige genom Wizz Air respektive Ryanair.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.